maanantai 4. huhtikuuta 2011

Yksilöinä yhteisöissä... Miksi niin vaikeaa?

Tämä bloggaus jatkaa aasinsiltoja pitkin siitä, mihin aikaisempi, tyylejä koskeva bloggaus päättyi. Nimittäin.... Kouluun liittyen olen tässä koko päivän perehtynyt Suomen politiikkaan, enemmän tai vähemmän koulutyöhöni liittyviin aiheisiin. "Muutos 2011"-puoluetta tutkiessani, ponnahti esiin yksi puhutuimmista aiheista, homoseksuaalit. Ja aiheeseen olen sitten uppoutunut...

Ihan asian ydin on edelleen vähän harson alla minulle, mutta jotain olen tässä penkoessa saanut selville. Sikäli kun ymmärsin, ongelma olisi se, etteivät homoseksuaalit saa mennä naimisiin kirkossa, eivätkä adoptoida? ...Adoptio-asiasta luin vain erään henkilön blogilta, en siis ole aivan varma, onko näin. Mutta kirkko-vihkimisestä olen kuullut. Okei okei, mä ymmärrän että homoliitot ovat "muka" väärin... Siis kirkon mielestä. Mä nään sen kannan kyllä, mutta se ei ole mun kanta. Eikä MONEN monen muunkaan. Meidän todellakin tulisi elää tässä maailmassa tasavertaisina. Miksi siis syrjiä ketään sen perusteella, minkälaisia olemme? Itse kyllä kuulun kirkkoon, mutten ole mikään erityisen uskonnollinen henkilö, ja mielestäni kirkko on tässä asiassa ehdottoman väärässä. En ymmärrä, miksi homoseksuaaleilta pitäisi evätä jotakin, mitä heteroseksuaaleilla on.

Ihmisen seksuaalisuus on ihmisen ominaisuus, aivan kuten olemme eri pituisia, eri näköisiä... Olemme myös seksuaalisesti suuntautuneet eri tavoin. Ihmisillä vain tuppaa olemaan tapana syrjimään vähemmistöjä. Oli se minkälainen erilaisuus/eroavaisuus hyvänsä, erilaisia usein syrjitään. He eivät kuulu "massaan". He ovat outoja, erilaisia, siis varmasti kamalia ja kieroon kasvaneita mokomat kun eivät ole samanlaisia. ....Niinkö tosiaan? Usein kouluympäristössä kuulee vastaavaa: "Me ei haluta olla ton kanssa, koska se on outo. Kato nyt sitä!" Kaikki vaikuttaa oudolta vieraan ja ulkopuolisen silmin. Niin se vaan on. Ihmisten pitäisi hyväksyä erilaisuus, jopa pitää sitä rikkautena. Kuvitelkaa nyt maailma jossa kaikki olisivat samanlaisia, ajattelisivat samoin, tuntisivat samoin ja näyttäisivät samalta. Se ei edes ole mahdollista. Aina on joku erilainen, ja vaikka erilaisia usein on vähemmän, ei se tarkoita, että heitä vastaan tulisi ryhmittyä.

Tämän päivän nuoret ovat mielestäni aika hyvin sopeutuneet ajatukseen, että me kaikki olemme yhden vertaisia. En tietysti tunne mahdottomasti porukkaa, mutta yksikään tuntemani ei vastusta homoja. Ongelmana on ehkä vähän vanhempi väki, joka on jämähtänyt sinne aikakauteen nakki. Heidän on vaikea sopeutua muuttuvaan yhteiskuntaan. Näin siis uskon, en ole kiven kovaan väittämässä mitään. Aina jankataan, että pitää uskaltaa olla oma itsensä, eikä pidä antaa ympäristön vaikuttaa siihen, mitä on. Silti, koko ajan kuulee miten toisia haukutaan homoiksi ja vastaavaa. Viikonloppuna sain kuulla mahtavan lauseen: "Homoksi ei voi haukkua." -tämä tuli vieläpä pojan suusta. Ja on aivan totta. Seksuaalisuus on fakta, ei haukkuma sana. Se on aivan sama, kuin meitä sitten haukuttaisiin heteroiksi. Ajatelkaas siltä kannalta. On hienoa, jos uskaltaa olla avoimesti homseksuaali. Se tarkoittaa myös itsensä hyväksymistä.

Usein on niin, että tytöt ja naiset hyväksyvät homoseksuaalisuuden helpommin, kuin pojat ja miehet. Ei sillä, olen mä useasti nähnyt kaupungilla miehiä, avoimesti yhdessä. Mutta tyttö-yhteisössä on asian hyväksyminen  kuitenkin mielestäni vähän helpompaa.

Jos sitten lopuksi palataan vielä politiikkaan... "Muutos 2011" -puolueen puheenjohtaja, Jiri Keronen, ilmaisi jossakin vaalitenteissä, että: "Homostelkaa jos homostuttaa". Tähän lauseeseen liittyen onkin sitten olemassa facebook-ryhmä tai jotain, http://fi-fi.facebook.com/pages/Homostelkaa-jos-homostuttaa/119218758155891 itse en facebookkia käytä xD. Ryhmän kuvana on muuten "Tom of Finland":in työ. Kyseinen henkilö on tehnyt enemmänkin homoseksuaalisuuteen liittyvää taidetta. Pääsin aiheeseen tetissäni tutustumaan xDD Mutta joo, näin ala-ikäisenä en mitään puoluetta kannata ja tässä koulutyön tekemisen aikana koko Muutos vaikuttaa vaan enemmän hämärältä puolueelta, mutta tämä on jotain, mikä on ihan hatunnoston arvoista. Se, että homoseksuaalisuus-aiheeseen otetaan kantaa, kannattaa. Vaikka kyseessä onkin vain hyvin pieni puolue, jolla on mitättömän vähän kannatusta.

Näissä tunnelmissa tänään... Nyt on vähän sellanen: "Asia ei kuulu mulle pätkääkään, joten miks ihmeessä puhuin siitä?!"-tunne, mutta ihan puhtaasti halusin vain ilmaista mielipiteeni asiaan. Olkaamme kaikki tasavertaisia, Suomen kansalaisia. Samojen ihmisoikeuksien kanssa, ja täysin omina itsenämme. Ollaan kaikki yksilöitä yhteisöissä. Niin saadaan maailma toimimaan. :))

5 kommenttia:

  1. Kunnon asiatekstejä sulla, mun blogi o keskittyny enemmän johoki teen juontii ja turhanpäivästen asioiden puintii :-----D
    mut heii, sä oot niin oikees.

    VastaaPoista
  2. Oikeesti ajatusta herättävää tekstiä ja "Ongelmana on ehkä vähän vanhempi väki, joka on jämähtänyt sinne aikakauteen nakki." Toi lause on aivan mahtava! xD

    VastaaPoista
  3. Mä hyväksyn ihmiset millaisia he ovat. Mutta tunnen liian monta, jotka eivät ymmärrä että elämässä on muutakin kuin seksuaalisuus ja he ylpeilevät siitä "ärsyttävän" paljon.

    Ja tämä mielipide ei ole rasistinen, mutta ketä todella kiinnostaa kuka olet? Mikä on lempivärisi tai oletko homo/lesbo? Miettikää ihmiset vähän.

    VastaaPoista
  4. Avioliiton voisivat hyväksyä. Adoptiossa on enemmän mietinnän varaa.

    VastaaPoista